KVS Administraties

Ontmoet Maaike Woudstra

‘Maaike vult mij aan; zij is heel precies’


Ze houdt van structuur, orde, netheid. Dat weerspiegelt zich in haar werk als administratieve kracht binnen KVS Administraties. Noodzakelijk, natuurlijk, want daar waar menige ZZP’er het voeren van een deugdelijke administratie ziet als een vervelende bijzaak, kun je de boekhouding en administratie met een gerust hart aan Maaike Woudstra (1983) van KVS Administraties overlaten. ‘Daar waar ik nog niet alles weet, heb ik aan Karen een enorme steun en toeverlaat’, zo vertelt ze. Maar Karen is eerlijk genoeg om te bekennen dat zij ook veel leert van Maaike. ‘Zij vult mij aan op diverse andere gebieden. Ze is heel precies, heel gestructureerd.’ Kortom: de samenwerking verloopt bijzonder goed en daar plukken de ondernemers die bij KVS Administraties zijn aangesloten, de vruchten van.

Orde en structuur

In haar huishouding (‘wat wil je met twee jonge kinderen?’) mag het dan een ‘gezellige boel’ zijn; een administratie hoort honderd procent te kloppen en feilloos te zijn. Laat dat maar aan Maaike over. Ze werkt sinds maart 2021 bij KVS Administraties. Haar ervaring in het grotere bedrijfsleven, waarbij ook personeel- en voorraadbeheer een rol speelde, komt haar nu, in haar dagelijkse werkzaamheden voor de klanten van KVS Administraties, goed van pas. Sinds eind 2023 is Maaike de rechterhand van Karen geworden. Ze bemoeit zich met het opzetten van processen en de onboarding van klanten.

'Administratie is heerlijk'

Ze werkt parttime. 19 uur. Dat is prima te combineren met het jonge gezin. Op de ochtend is ze samen met Karen op kantoor in Ens. In de middag doet ze, omdat alle werkzaamheden via mail en op afstand gaan, nog werkzaamheden thuis. 
De dagelijkse werkzaamheden bestaan uit advies geven per mail, de administratie van klanten inboeken en verwerken, dan wel controleren als mensen het zelf doen; jaarafsluitingen opmaken, btw-aangiftes doen. En sinds kort ook het bewaken van de processen bij KVS Administraties.

Wie is Maaike? ‘Ze is een leuke kwebbelaar’, zegt Karen. Maaike: ‘Ja, ik klets graag. Ben positief, altijd vrolijk. Maar ik klets heus niet de hele dag door, hoor. Ik ben de rust en de zekerheid zelve en wanneer er hard gewerkt moet worden, dan werk ik hard. Ik weet wanneer we ons even moeten concentreren en moeten doorwerken.’

'Meters maken'

‘Ik ben erg goed in het doen van de administratie’, gaat ze verder. ‘Meters maken, iemands administratie structureren, daar haal ik mijn passie uit. Er zeker van zijn dat boekingen op de juiste wijze worden gedaan, in de juiste rubriek, zodat de ondernemer altijd up-to-date info heeft over hoe zijn/haar bedrijf ervoor staat.’ En wanneer ondernemingen groeien en er personeel komt, of wanneer er meer voorraad wordt opgebouwd, dan weet Maaike als geen ander wat daarbij komt kijken. ‘Die ervaring neem ik mee vanuit mijn eerdere betrekkingen’, klinkt het. Daarmee vullen Karen en Maaike elkaar prima aan, zo benadrukt Karen. KVS Administraties is een beter bedrijf doordat Maaike erbij is’, klinkt het onomwonden. Bovendien is Maaike de sparringpartner die Karen net zo hard nodig heeft als dat de klanten van KVS Administraties zo nu en dan een klankbord, een spiegel, nodig hebben. ‘Ze is geen praatpaal waar ik tegenaan praat, maar iemand met inzichten uit een andere hoek; ze heeft andere bedrijven van nabij meegemaakt en heeft kennis die helpt om KVS Administraties verder uit te bouwen. Onze expertise groeit daardoor. Ze heeft voor werkgevers gewerkt en daar heb ik geen ervaring mee’, zegt Karen. ‘Soms heb ik het gevoel dat ik het wiel opnieuw aan het uitvinden ben omdat ik geen ervaring heb in het bedrijfsleven als werknemer. Dat Maaike die ervaring wel heeft, is heel fijn.’ Een vrouw met inzicht, een vrouw met een weerwoord. Daarnaast werken ze samen hard en goed samen. ‘Dat is natuurlijk voor onze klanten het allerbelangrijkste. Maar voor mij is het ook fijn dat we heel open en eerlijk zijn en het samen ook nog eens gezellig hebben. Dat maakt ons werk nog leuker en heeft ook zijn uitstraling naar buiten.’

Leuk boekhouden, het kan!

Heb je vragen over jouw administratie of ben je op zoek naar hulp bij een georganiseerde boekhouding? Vraag dan nu een offerte op maat aan.